Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Vriendin: Net even mooier

Blooming Plastische Chirurgie, Haarlem
Laatste update: januari 2021

Uit ijdelheid of om medische redenen: wereldwijd gaan vrouwen én mannen onder het mes bij een plastisch chirurg. Altijd om zich er beter door te voelen. Zo ook Roos, Marit en Francina.

Bij plastische chirurgie denken veel mensen meteen aan cosmetische ingrepen. Zoals een borstvergroting, waar Roos voor heeft gekozen. Sinds haar zeventiende baalde ze van haar kleine cup A. Vooral in de zomermaanden. Topjes, jurkjes: ze vielen altijd kaarsrecht naar beneden. Hoewel haar omgeving het niet nodig vond, wilde ze graag een vollere boezem. Voor zichzelf, om zich op deze manier veel vrouwelijker te voelen. Van tevoren hoorde ze veel negatieve verhalen over ‘tennisballen’. Maar ze liet zich hierdoor niet afschrikken en vol goede moed ging ze twee maanden geleden onder het mes. Toch zijn deze cosmetische ingrepen slechts een deel van het werk van plastisch chirurgen. Zo was Marit in de zevende hemel toen negen maanden geleden haar dochter Bodil werd geboren, tot Marit vlak daarna werd getroffen door een vleesetende bacterie in haar linkerarm. Deze bacterie vernietigde haar huid- en vetweefsel en een stuk spierweefsel. Het aangetaste weefsel is operatief verwijderd. Met als gevolg een groot litteken, waardoor bovendien haar arm krom kwam te staan en ze deze niet goed meer kon strekken en buigen. Marit heeft toen de hulp ingeroepen van een plastisch chirurg. Ook bij Francina was er een medische reden tot plastische chirurgie. Na een auto-ongeluk, drieënhalf jaar geleden, waarbij geen voorrang aan haar werd verleend, bleef ze last houden van haar linkerpols. Een naar, tintelend gevoel, en dat vierentwintig uur per dag. Werken ging wel, maar paardrijden – haar grote passie – kon ze niet meer. Uit scans bleek dat er geen kraakbeen meer in het gewricht zat. Hierdoor botsten de botten tegen elkaar, wat pijn deed. Ze ging ermee naar de plastisch chirurg, met succes!

Roos: “Ik heb al twee nieuwe setjes gekocht!”

Roos: “Doodeng vond ik het om de eerste keer in de spiegel te kijken na de borstvergroting. Ik riep mijn vriend erbij; samen met hem durfde ik het aan. Ik was verrast over wat ik zag: een prachtige cup C. Nog mooier dan ik had durven hopen. Vroeger spitte ik in een lingeriezaak alleen het rek door waar ik dikke kussens in de beha’s zag zitten. Nu pas ontdek ik hoe mooi en leuk deze winkels eigenlijk zijn! Ik heb al twee nieuwe setjes gekocht, en daar gaan er nog veel bij komen. Mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen: ik zit een stuk beter in mijn vel. Letterlijk en figuurlijk.”

Marit: “Nu kan ik mijn dochter weer optillen”

Marit: “Het afgelopen jaar was zwaar en emotioneel. In plaats van onbezorgd te genieten van mijn pasgeboren dochter was ik door de infectie aan mijn arm beperkt in alles wat ik deed. Toen pas realiseerde ik me hoe vaak ik mijn arm eigenlijk gebruik. De plastisch chirurg heeft huid op mijn lies en buik weggehaald en dit vervolgens getransplanteerd naar mijn arm. Geen eenvoudige behandeling. Mijn litteken was namelijk nogal wispelturig. Maar inmiddels kan ik mijn arm bijna volledig strekken. Het voelt alsof ik mijn leven weer heb teruggekregen. Ik kan mijn dochter weer optillen en de fles geven, net zoals andere moeders dat doen.”

Francina: “De pijn is weg, ik straal weer!”

Francina: “De pijn aan mijn pols vrat me op. Ik was nog veel te jong om zo verder te moeten leven. Daarom zocht ik contact met een plastisch chirurg. Vanaf het eerste gesprek had ik vertrouwen in hem. Toch vonden veel mensen mijn beslissing maar vreemd. Zelfs mijn huisarts heb ik moeten uitleggen dat mijn chirurg geen orthopeed is, maar een plastisch chirurg die zich verder heeft gespecialiseerd. Eerst is het aangroeiende bot verwijderd en een jaar later is er een prothese in mijn pols aangebracht. Toen ik bijkwam uit de narcose, was het eerste wat ik vroeg: ‘En, is het gelukt?’ Inmiddels kan ik zeggen dat het antwoord een volmondig ‘ja’ is. De eeuwige pijn is weg. Ik straal weer!”Bovenstaand artikel is geschreven in het blad Vriendin editie 23 (8 t/m 14 juni) 2011 op pagina 47-50.

De borstoperatie is uitgevoerd door een van de plastisch chirurgen van Kliniek Blooming in Haarlem.

Klik hier voor een pdf van bovenstaand drieluik over plastische chirurgie.

Bron: Vriendin