Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Voordelen en nadelen borstverkleining

De beslissing voor een borstverkleining neemt u niet van de ene op de andere dag. Bij Blooming vinden we het belangrijk om u eerlijk te informeren over de voor- en nadelen van een borstverkleining.

Voordelen borstverkleining:

 • Uw borsten worden minder groot en tegelijkertijd worden ze gelift.
 • De zwaarte van uw borsten neemt af: vermindering van pijnklachten aan uw rug, nek en hals.
 • Uw borsten krijgen hun oorspronkelijke vorm weer terug.
 • Tijdens de operatie wordt ook de tepelhof verkleind voor de juiste verhouding.
 • Vermindering van striemende behabandjes.
 • Gemakkelijker kleding en lingerie passen en kopen.
 • Afname van smetplekken onder uw borsten.

Nadelen borstverkleining:

 • Na de ingreep zijn er blijvende littekens, deze zijn echter na een jaar licht van kleur en minder opvallend.
 • Verminderd gevoel rondom de tepel en tepelhof. Dit gevoel kan na verloop van tijd wel weer terugkomen.
 • Zoals bij elke ingreep is het mogelijk dat er risico’s en complicaties optreden die horen bij een operatie.

Operatie is perfect uitgevoerd en kan iedereen aanraden om bij Blooming een borstverkleining te laten doen. De plastisch chirurg is er deskundig en weet wat hij doet. Ik ben uiterst tevreden met het resultaat en geniet er iedere dag van.

Het uiteindelijke resultaat: kleinere borsten

Met een borstverkleining worden uw borsten en tepelhof verkleind, waardoor de juiste verhouding ontstaat. Uw borsten zijn niet alleen kleiner, maar ook de verslapte huid wordt weggenomen zodat de borsten gelift worden en de oorspronkelijke vorm terugkrijgen. Direct na de borstverkleining zijn uw borsten gezwollen. Ook littekens zijn de eerste weken tot maanden gezwollen en rood van kleur. Met de juiste voorbereiding en nazorg versnelt u het herstelproces. Het uiteindelijke resultaat van de borstverkleining is dan ook pas na ongeveer zes maanden duidelijk zichtbaar.

Om u een goed beeld te geven van het resultaat van de operatie laten wij u een aantal voor-en-na-foto’s zien.

Ervaringen

Een hele goede kliniek. Heel erg fijn dat deze in het ziekenhuis is gevestigd. Heel goed deskundig, vriendelijk en vrolijk personeel. Zeer goede, vriendelijke, vrolijke en spontane plastisch chirurg. Goede voorlichting, uitstekende begeleiding. Het resultaat van mijn borstverkleining is prachtig.

Ik heb mijn ervaring bij de kliniek Blooming en bij Dr. Staudt als zeer positief ervaren. Ik ben zeer tevreden over het resultaat van de borstverkleining. Vooraf ben ik erg goed geïnformeerd, begeleid en geadviseerd zodat ik de juiste keuze heb kunnen maken.

Spoedig herstel met de juiste nazorg

Onze plastisch chirurgen hechten veel waarde aan een goede voor- en nazorg bij een borstverkleining. Om u de beste nazorg te kunnen bieden, verblijft u na de ingreep een nacht in het ziekenhuis. De volgende dag bepalen de verpleegkundige en plastisch chirurg of u naar huis kunt. Regel voor de eerste week na thuiskomst hulp in het huishouden. U moet uw lichaam namelijk voldoende rust geven en u mag veel handelingen nog niet uitvoeren.

Na ongeveer twee weken komt u langs in de kliniek voor de eerste controle. Tijdens deze controleafspraak bekijkt de plastisch chirurg het verloop van het herstelproces en het resultaat van de ingreep. De eindcontrole vindt drie maanden later plaats. Het resultaat is dan een stuk beter te beoordelen.

Risico’s en complicaties borstverkleining

De kans op complicaties bij een borstverkleining is minimaal, maar zoals bij elke ingreep blijft de kans wel aanwezig. De risico’s die u loopt en de complicaties die voorkomen zijn dan ook zeer zeldzaam:

 • Nabloedingen of een hematoom in uw borst
 • Zwellingen of infecties rondom het operatiegebied
 • Allergische reactie
 • Asymmetrie van de borsten
 • Een litteken dat zichtbaar blijft
 • Ontevredenheid over esthetisch resultaat
 • Het geven van borstvoeding is soms niet meer mogelijk

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Afspraak maken

Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen om de voordelen en nadelen van een borstverkleining te bespreken. Neem contact met ons op via 023 544 4974, info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via het contactformulier.