Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Voordelen en nadelen ooglidcorrectie

Iedere cosmetische behandeling heeft voor- en nadelen, zo ook de ooglidcorrectie. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vindt u alle voor- en nadelen op een rij. De voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

 • Frisse en jongere uitstraling
 • Onzichtbare littekens in de plooi van het ooglid of in de wimperrand
 • Nagenoeg pijnloze behandeling en minimale kans op complicaties
 • De beste nazorg voor een volledig herstel

De ingreep vraagt veel deskundigheid van de plastisch chirurg. Hij of zij moet namelijk een inschatting maken van het beoogde resultaat van de ooglidcorrectie. Net zoals bij iedere ingreep kleven er ook nadelen aan een ooglidcorrectie. Zo is het in het begin zichtbaar dat u een ooglidcorrectie heeft gehad, moet u het even rustig aan doen en er is altijd een kans op complicaties.

Een behandelplan op maat voor het beste resultaat

Het is belangrijk dat u reële verwachtingen heeft van het eindresultaat van de ooglidcorrectie. Tijdens het eerste consultgesprek bespreekt uw behandelend plastisch chirurg daarom alles wat met de behandeling te maken heeft: welk soort ooglidcorrectie voor u het meest geschikt is, wat het resultaat is, wat de mogelijke risico’s en complicaties zijn en hoe het herstel verloopt. Daarnaast worden tijdens dit consult al uw vragen over de ooglidcorrectie beantwoord. Op basis van uw medische dossier, uw wensen en de technische mogelijkheden maakt de behandelend cosmetisch arts een behandelplan op maat.

“Een deskundige toegankelijke behandelaar. Neemt tijd en gaat niet zomaar over tot een operatie. Mijn echtgenoot kreeg eerst een uitgebreid consult en vervolgens het advies om nog een jaar te wachten met opereren. Ik waardeerde dat enorm. Dokter Van der Pot zou ik iedereen aanraden.”

Een frisse en jongere uitstraling na de ooglidcorrectie

Met een ooglidcorrectie creëert de plastisch chirurg een frisse en jongere uitstraling. Hij verwijdert namelijk de overtollige huid en het teveel aan vet boven of onder de ogen, waardoor u een open uitstraling krijgt. Met een ooglidcorrectie van een half uur ziet u er minder vermoeid uit. U kunt het volledige resultaat het beste zien wanneer de zwellingen en bloeduitstortingen volledig zijn verdwenen. Dit is meestal na twee tot zes weken. Het duurt vervolgens een aantal maanden voordat u het definitieve resultaat van de ooglidcorrectie kunt beoordelen en de littekens hebben een jaar nodig om een eindstadium te bereiken.

Risico’s en complicaties

Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, daardoor voelt u niets van de ingreep. De pijn na de ingreep houdt u onder controle met paracetamol. De ervaring leert dat het herstelproces pijnloos verloopt. Natuurlijk heeft het behandelgebied wel tijd nodig om te herstellen. De complicaties die kunnen ontstaan na een ooglidcorrectie zijn minimaal. De bijwerkingen die zeldzaam optreden, zijn:

 • Een trekkend ooglid door de zwelling en littekens
 • Vochtophoping rondom de ogen
 • Allergische reactie
 • Onbevredigend esthetisch resultaat
 • Geïrriteerde ogen (hier kunt u oogdruppels voor krijgen)
 • Gevoelsverlies in de oogleden (zeer zeldzaam)
 • Nabloedingen (zeer zeldzaam)

Nazorg en controle

Na de ooglidcorrectie mag u direct weer naar huis. Houd er rekening mee dat u niet zelfstandig mag autorijden. Zorg er dus altijd voor dat u iemand meeneemt die u naar huis rijdt. De eerste dagen zal het gebied rondom uw ogen rood en gezwollen zijn, dit gaat soms gepaard met bloeduitstortingen. De zwelling trekt na ongeveer twee weken vanzelf weer weg. Na een week komt u terug bij ons in de kliniek voor de controleafspraak. Tijdens deze afspraak worden de de pleisters en hechtingen verwijderd. Na de eerste controle kunt u ook langzaam weer beginnen met licht lichamelijk werk. Geef uw lichaam wel de tijd om volledig te herstellen. Wij geven u een uitgebreid advies over de nazorg op onze pagina over het herstel na een ooglidcorrectie.

“Ik heb 3 maanden geleden mijn wallen weg laten halen. Super geholpen, veel persoonlijke aandacht en vriendelijke artsen en verpleegkundige. Het resultaat is perfect! Een absolute aanrader.”

Afspraak maken voor een ooglidcorrectie

Meer weten over de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie? Maak dan een afspraak voor een eerste consultgesprek met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 544 4974, door te mailen naar info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via het contactformulier.