Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Gezien in RTL Verminkt: De buikwandcorrectie

In de eerste aflevering van het programma RTL Verminkt zagen we Chantal die jaren geleden besloot om iets aan haar ernstige overgewicht te doen. Na goed overleg werd er besloten om een maagband te plaatsen. Al direct na de maag verkleinende ingreep ging het mis en werd de situatie zelfs levensbedreigend. Chantal belande op de Intensive care en dit was het begin van een lange herstelperiode. De wond wilde maar niet genezen en de littekens die ze aan de ingreep heeft overgehouden zijn gigantisch.

In het programma RTL Verminkt laat Chantal aan presentatrice Evelyn Struik zien dat haar zichtbare ingewanden slechts door een dun laagje huid beschermd worden. Iedere dag heeft ze pijn aan haar buik en dat al jarenlang. Ze hoopt dat er nu eindelijk een plastisch chirurg is die haar kan én wil helpen.

Geen enkele buikwandcorrectie is hetzelfde
Een buikwandcorrectie (ook wel: abdominoplastiek) is maatwerk. Het is van groot belang dat je je goed laat informeren door een ervaren plastisch chirurg. Zeker in het geval van een herstel operatie zoals dit bij Chantal het geval is, moet je de voor- en nadelen met de daarbij behorende risico’s goed overwegen. Naast de medische missers zijn er veel vrouwen die geen heftige operatie hebben ondergaan maar waarbij de buikwand na zwangerschap, flink afvallen of veroudering is gaan verslappen. Dit wordt veroorzaakt door verminderde elasticiteit in de huid en een rectus diastase. Dit betekent dat het bandje tussen de rechte buikspieren is uitgerekt waardoor de ingewanden minder tegendruk ervaren met een bollere buik als direct gevolg.

De ingreep
De omvang van uw buikwandcorrectie verschilt van persoon tot persoon. In een enkel geval volstaat een mini-buikwandcorrectie (de spieren worden niet aan elkaar gehecht en de arts verwijdert alleen de overtollige huid onder de navel) en bij een ander is er een fleur-de-lis buikwandcorrectie nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Bij deze laatste ingreep wordt er ook een verticale insnede in de buik gemaakt om ernstig huidoverschot te verwijderen.

Een buikwandcorrectie wordt altijd onder algehele verdoving uitgevoerd en je moet na de ingreep overnachten in het ziekenhuis.

Wat moet je doen als je zelf een buikwandcorrectie overweegt?
Laat je ten eerste altijd goed informeren en gebruik hiervoor een betrouwbare bron. Op het internet staat veel waardevolle informatie maar ook een hoop onzin. Focus je niet op de verhalen van een ander want zijn of haar situatie kun je nooit op jezelf betrekken. Daarom is na de oriënterende fase een eerste consult zo belangrijk. Tijdens dit consult wordt jouw persoonlijke situatie met een ervaren plastisch chirurg besproken en beoordeeld de plastisch chirurg of hij of zij aan jouw wensen kan voldoen. Is het beoogde resultaat realistisch? En wat kun je zelf doen om de ingreep voor te bereiden? De beste resultaten behaal je als je lichaam in goede conditie is. Dit betekent: geen overgewicht, gezonde voeding en niet roken.

Meer weten? Lees dan hier meer informatie over de buikwandcorrectie in onze kliniek.