Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Dr. Paris Melis spreker op internationaal congres in St. Petersburg

Een eer is het dat Dr. Paris Melis, plastisch chirurg van Blooming, uitgenodigd is als speciale gast spreker op de Internationale Course -Training for Plastic Surgeons (ICTPC). Dit is een prestigieus internationaal congres gehouden in St. Petersburg Rusland, waar plastisch chirurgen door ervaren collega plastisch chirurgen in hun vak bijgeschoold worden.

Dr. Paris Melis heeft meerdere lezingen gegeven, aan het internationale gezelschap plastisch chirurgen, op het gebied van lipofilling in het gelaat (het transplanteren van eigen vetcellen). Tevens besproken hoe lipofilling voor herstel en verjonging gecombineerd kan worden met andere vormen van verjonging zoals de facelift. Door zijn buitengewone mate van ervaring op dit vlak heeft hij middels zijn presentatie andere plastisch chirurgen kunnen bijscholen. Ook heeft hij een patiënte in St. Petersburg geopereerd terwijl middels videoverbinding een zaal vol plastisch chirurgen mee konden kijken en vragen konden stellen terwijl hij opereerde.

Paris Melis vertelt zelf over zijn reis:

“Het was een bijzondere ervaring om in St. Petersburg, Rusland als “expert” uitgenodigd te worden om je kunsten en ervaringen te delen met collega’s plastisch chirurgen. Het was professioneel geregeld wat ik niet had verwacht in Rusland. De ochtend nadat ik met mijn vrouw was geland was ik al een Russische vrouw aan het opereren in een grote privé kliniek in St. Petersburg. De operatie verliep naar wens maar het was wel wennen om te opereren met een onbekend Russisch team terwijl er een camera continu op je gericht is en er gedurende de ingreep continu vragen aan je gesteld worden. In de avond was er een chic galadiner georganiseerd waar allemaal bekende Russische artiesten optraden. Dit was een prettige afwisseling.  

Op het galadiner worden dr. Paris Melis en zijn vrouw voorgesteld aan andere bekende plastisch chirurgen. Bijvoorbeeld aan dr. Jack Fisher, voorzitter van de American Society of Aesthetic Plastic Surgeons (ASAPS) en hoofd van de afdeling plastische chirurgie Vanderbilt University in Nashville, Tennessee waar dr. Paris Melis een deel van zijn opleiding genoten heeft.

De volgende twee dagen heb ik meerdere lezingen gegeven en deelgenomen aan een panel discussie met collega experts op het gebied lipofilling van het gelaat, gevorderde lipofilling rondom de ogen en het liften van het gelaat en midface, terwijl 250 plastisch chirurgen aandachtig naar je luisterden en vragen konden stellen. Ik hoop dat ik naast verbeterde technieken ook de valkuilen duidelijk heb kunnen maken zodat patiënten over de hele wereld nog beter geholpen kunnen worden.

Raar was ook dat Russische, Oekraïense, Amerikaanse, Engelse, Duitse en Nederlandse plastisch chirurgen gewoon vriendschappelijk hun ervaringen delen alsof we uit hetzelfde land komen terwijl op politiek niveau het lijkt of dat we elkaar niets gunnen. 

De laatste dag van het congres voor we weer naar Nederland zouden vliegen werden we door een gids rondgeleid in St. Petersburg wat werkelijk een indrukwekkende wereldstad is. Prachtige gebouwen en zo schoon waar Parijs soms bij verbleekt. Van een schoonheid die een plastisch chirurg weet te waarderen!”

Dr. Paris Melis spreker op internationaal congres in St. Petersburg ?mid=&wid=51824&sid=&tid=8708&rid=LOADED&custom1=wordpress 349091 1117754.cloudwaysapps.com&custom2=%2Fwp admin%2Fpost door Blooming Plastische ChirurgieDr. Paris Melis spreker op internationaal congres in St. Petersburg ?mid=&wid=51824&sid=&tid=8708&rid=FINISHED&custom1=wordpress 349091 1117754.cloudwaysapps door Blooming Plastische Chirurgie