Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Laat je nóóit behandelen met permanente fillers

In het televisieprogramma RTL Verminkt was te zien hoe de Amsterdamse kapper Pierre permanente fillers in zijn gezicht liet spuiten. Iets wat vrij normaal was in de jaren 90. Inmiddels weten de we wel beter en zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden in Nederland.

Niet zo gek. Want een aantal jaar later dealt Pierre nog elke dag met de gevolgen van de toen ogenschijnlijk veilige permanente fillers. Hij heeft harde en lelijke bulten in zijn gezicht en is zeker niet de enige die kampt met dit soort blijvende gevolgen.

Waarom kiezen mensen voor fillers?

Veel voorkomende redenen waarom iemand een filler overweegt zijn volumeverlies in het gezicht, een boze uitstraling, wallen of een vermoeide uitstraling. Met een filler creëer je een frissere en jongere look. Plaatsen waar het volume is afgenomen worden weer opgevuld. Een prima oplossing die voor de meeste mensen blijvend mag zijn. Toch zijn permanente fillers in dit geval geen optie. Stel je voor dat het verkeerd wordt ingespoten, dan is er geen weg meer terug.

Problemen op de lange termijn
Permanente fillers kunnen op de lange termijn ernstige problemen veroorzaken. Denk hierbij aan infecties en inkapseling. In sommige gevallen gaan permanente fillers zelfs door je lichaam zwerven. Ontstekingen of allergische reacties na het gebruik van permanente fillers zijn de oorzaak van bulten, rode en pijnlijke plekken. Met het verstrijken van de jaren verandert je gezicht, een permanente filler kan er dan opeens heel vreemd uitzien.

Wat zegt de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie?
De Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie raadt het gebruik van permanente fillers voor cosmetische doeleinden sterk af. Ook de Inspectie voor de gezondheidszorg houdt een oogje in het zeil. De risico’s van permanente fillers zijn té groot en kunnen blijvende problemen veroorzaken.

Wij werken enkel met niet-permanente fillers
Bij ons in de kliniek kan men alleen terecht voor behandelingen met niet-permanente fillers. Dit betekent dat de filler na een bepaalde tijd door het lichaam wordt afgebroken. Onze plastisch chirurgen zijn zeer ervaren op het gebied van inspuitingen en ook dit is een groot voordeel als je een filler overweegt. Er zijn veel basisartsen met minder ervaring op cosmetisch gebied die ook fillers aanbieden. Laat je voor elke behandeling goed informeren over de medisch specialist en de in te spuiten fillers.

Wij werken met Hyaluronzuur en Radiesse
Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker. Het zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt en dit is gunstig voor het behoud van elasticiteit. Bekende merknamen van hyaluronzuur zijn Restylane en Juvéderm.

Radiesse bevat zeer fijne calciumfostaat microsferen, een lichaamseigenstof en deze vult de rimpels direct op en stimuleert daarnaast de huid om zelf nieuw collageen aan te maken. Na ongeveer drie maanden wordt de inspoten gel door het lichaam zelf afgebroken.

Lees hier meer over de behandeling met niet-permanente fillers bij Kliniek Blooming.