Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Klaske Booij vertelt over haar carrière als plastisch chirurg

Klaske Booij is als vrouwelijke plastisch chirurg een aanwinst voor Blooming Plastische Chirurgie en zet haar jarenlange ervaring graag in om mensen te helpen. Onlangs is ze gepromoveerd met haar proefschrift ‘Multidisciplinary perspectieven on bile duct injury, impact, management and outcome’ en mag ze zichzelf dokter noemen. Hoe doet ze het allemaal? Want naast plastisch chirurg is ze getrouwd en moeder van twee kinderen. In VROUW magazine deelt ze haar verhaal. 

Vroeger dacht Klaske Booij dat ze in de voetsporen van haar vader zou treden en huisarts zou worden. Tijdens haar studie geneeskunde merkte ze echter dat ze de huid en weke delen, ofwel het uitwendige lichaam voornamelijk interessant vond. Daarnaast ontdekte ze dat je binnen de plastische chirurgie meer je creativiteit kwijt kunt, wat haar deed besluiten om plastisch chirurg te worden. Klaske Booij heeft een passie voor operaties in het gelaat, borstoperaties en lichaam correcties, bijvoorbeeld bij mensen die heel veel zijn afgevallen en overtollige huid hebben overgehouden. Voor hen kun je volgens haar echt iets betekenen en ze hun leven teruggeven. 

Als Klaske Booij denkt dat een operatie tot een onnatuurlijk resultaat gaat leiden geeft ze dit eerlijk aan. Gezien we in Nederland niet zo weg zijn van de geopereerde look en een natuurlijk resultaat de voorkeur geniet. Ook de irrationele wensen van mensen voert ze niet uit, als ze hier niet achter staat. Aan de vraag om ‘kattenogen’ te maken geeft ze dan ook geen gehoor en betekent dit weleens dat patiënten naar een ander gaan. Soms houdt het ook gewoon op qua operaties, wanneer dit teveel wordt en tot onnatuurlijke resultaten begint te leiden. Je kunt immers niet facelift op facelift blijven uitvoeren en bereikt op een gegeven moment een grens. Wettelijk gezien mag je ook geen cosmetische ingrepen uitvoeren bij mensen onder de 18, tenzij dit aantoonbaar noodzakelijk is. 

Klaske heeft weleens meegemaakt dat een tiener op verzoek van een ander op het spreekuur verschijnt. Zo had ze ooit een meisje van een jaar of 14 op het spreekuur wiens moeder had aangegeven dat haar schaamlippen te groot waren. Na lichamelijk onderzoek constateerde ze echter dat hier niks mis mee was en verliet het het meisje opgelucht het gesprek. Hier hield ze een naar gevoel aan over en vroeg zich af “Welke moeder zegt nou zoiets?” Ze vindt het dan ook jammer dat veel vrouwen onzeker zijn over hun uiterlijk. Zelfs de mooiste topmodellen kampen met onzekerheden, terwijl hun imperfecties vaak de reden zijn van hun succes en carrière. Ook raad zij vrouwen aan juist te genieten van elke levensfase. Het komt vaak voor dat je over 10 jaar terugkijkt en denkt; m’n ontevredenheid was nergens voor nodig en ik zag er prima uit. “Niet iedereen hoeft te kiezen voor een chirurgische ingreep”. 

Wil je persoonlijke advies over een cosmetische behandeling? Dan vertelt Klaske Booij je graag meer tijdens een eerste consult bij ons in de kliniek. Zij is lid van de Nederlandse vereninging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse vereniging voor esthetische plastische chirurgie (NVEPC). Ook heeft zij een BIG registratie onder nummer: 39065549701 en zeer goede reviews op Zorgkaart Nederland