Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Joost Staudt in For You Magazine

Joost Staudt vertelt in For You Magazine over de effecten van plastische chirurgie en over zijn werkzaamheden bij Blooming Plastische Chirurgie. Ook beantwoordt hij vragen over zijn vak en de behandelingen die hij uitvoert. Het is al langere tijd mogelijk om delen van het uiterlijk aan te passen bij ontevredenheid. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de kliniek voor verschillende behandelingen zoals; een neuscorrectieooglidcorrectie, buikwandcorrectie en borstcorrecties. Door plastische of cosmetische chirurgie is er veel mogelijk op het gebied van lichaamsverfraaiing. 

Waar moet je rekening mee houden als je iets wil laten veranderen aan je lichaam of gezicht?

‘De effecten van een operatie zijn niet altijd te voorspellen, doordat je werkt met menselijk weefsel, en deze op een bepaalde manier reageert bij een ingreep. Mensen moeten dan ook echt weten dat het niet enkel rozengeur en maneschijn is bij een operatie. We streven naar perfectie, maar elk lichaam is anders. 

Wat kan er gebeuren na een operatie? 

Onze cliënten worden vooraf gewezen op de risico’s en zijn zich hiervan bewust. Ook weten zij dat het eindresultaat beïnvloed wordt door verschillende factoren en dat je naderhand nabloedingen of wondinfecties kunt krijgen. Bij een borstprothese bijvoorbeeld ontstaat een litteken en kun je mogelijk last krijgen van kapselcontractuur. We streven naar perfectie en doen hier ons best voor. 

Komt dit ook aan bod tijdens de intake? 

‘Ja dit komt zeker aan bod. We houden een zeer uitgebreid consult, dit duurt ongeveer 45 minuten. Soms voeren we zelfs een tweede of derde gesprek. We kijken niet alleen naar de wensen en verwachtingen van patiënten, maar ook naar hun zelfbeeld. Patiënten willen we goed informeren en hierbij hoort ook het wijzen op risico’s. Een groot, en misschien wel het grootste deel van het gesprek gaat over de dingen die mis kunnen gaan. We sturen iemand niet na tien minuten naar buiten met een factuur. Maar nemen de tijd voor hen, maken uitgebreid een aantal foto’s hetgeen ze willen veranderen en geven hen een bijsluiter mee van de behandeling. Daarnaast krijgen patiënten ook bedenktijd.

Worden patiënten ook weleens geweigerd? 

Ook dit komt weleens voor. Een behandeling voeren we alleen uit als we voor verbetering kunnen zorgen. Wanneer iemand een irreëel beeld van zichzelf of een behandeling heeft zeggen we weleens ‘nee’. Als plastisch chirurg moet je er voor de patiënt zijn en soms in hun belang van een operatie afzien. We zien wel eens jongvolwassenen in de kliniek die niet altijd luisteren naar de nadelen van een ingreep.

Waar vinden de operaties en ingrepen plaats?

In het Spaarne Gasthuis-Noord, zitten wij op de 3e verdieping. Daarnaast werken we ook vanuit andere ziekenhuis met een IC-afdeling. Wij merken dat patiënten zich veiliger voelen doordat ze in een ziekenhuis behandeld worden. Wanneer we patiënten buiten het ziekenhuis helpen, is er altijd een ziekenhuis als achterwacht beschikbaar. Mocht er acuut een probleem optreden enige tijd na de operatie, dan krijgen patiënten zowel ‘s avonds als in het weekend meteen een plastisch chirurg aan de telefoon. 

Facelift met natuurlijk resultaat

Blooming Plastische Chirurgie is onder meer gespecialiseerd in de, in Nederland nieuwe techniek voor uitvoeren van een facelift. Dit betreft de ‘deep plane-facelift’ Naast deze nieuwe techniek biedt Blooming Plastische Chirurgie ook de onderstaande technieken aan; 

  • MACS-lift
  • Mini-lift
  • S-lift 

Bij de deep plane lift is het grote voordeel dat er gewerkt wordt aan de onderliggende weefsels en er niet aan de huid getrokken wordt. Hierdoor voorkom je het effect van een strakgetrokken gezicht en krijg je een natuurlijker resultaat. Joost Staudt zegt hierover het volgende; ‘Deze techniek wordt in Amerika al veel langer uitgevoerd, bij Blooming zijn naast mijzelf nog drie andere plastisch chirurgen werkzaam die deze techniek goed beheersen. Gezamenlijk voeren wij deze operatie zo’n 100 keer per jaar uit. Doordat je met de fundering van de huid bezig bent moet je heel goed weten wat je doet. Om onze kennis te vergroten en op peil te houden gaan we ieder jaar naar Amerika en kijken mee met operaties. Het is een techniek waarvoor je een heel traject moet doorlopen, eer je deze goed beheerst. 

Overweeg je een facelift en wil je meer informatie over jouw persoonlijke mogelijkheden? Maak een consultafspraak bij een van onze chirurgen.

Foto & tekst: For You Magazine