Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Een van de meest voorkomende ingrepen; de bovenooglidcorrectie

Bij het ouder worden verslapt de huid. Ook de huid bij de ogen. Het komt zelfs voor dat de huid van de bovenoogleden zo is uitgerekt dat deze over de wimpers gaat hangen. Het zicht kan hierdoor belemmerd worden. Soms gaat de verslapping gepaard met het uitpuilen van het vetweefsel van de oogkas. De huid wordt daardoor naar voren geduwd en gaat plooien of vormt een bolling boven het oog. De grootste klacht is dat men er zo vermoeid uitziet. Met een kleine ingreep van het bovenooglid kunnen we dit corrigeren.

Na het verdovingsprikje nemen we het teveel aan huid, spier en zo nodig ook het overtollige vetweefsel weg. De ingreep is niet belastend. Na afloop wordt de huid enige tijd gekoeld. Daarna mag je naar huis. Kruip alleen niet zelf achter het stuur.

Na de ingreep adviseren we een aantal dagen rust. Je oogleden kunnen gevoelig, blauw en gezwollen zijn. Verstandig is thuis regelmatig te koelen. Hiermee ga je pijn en zwellingen tegen. Overigens is de pijn meestal zo gering dat je geen pijnstiller nodig hebt. Bukken en zwaar tillen kun je die eerste week beter vermijden. Wie geen zwaar werk doet, kan na een paar dagen zo weer aan de slag, zo nodig met een zonnebril op om de blauwe plekken te maskeren. Na zeven dagen wordt de onderhuidse hechting verwijderd.

Omdat het litteken in de natuurlijke plooi van het bovenooglid valt is het vrijwel onzichtbaar. Het is lastig te voorspellen hoe lang het effect zichtbaar blijft. Van een goed uitgevoerde bovenooglidcorrectie heb je lang plezier. Eén ding is zeker, de veroudering gaat door, maar soms zie ik patiënten die na twintig jaar nog dik tevreden zijn. De ingreep wordt af en toe vergoed, afhankelijk van het verzekeringspakket. Er moet dan wel een medische reden zijn, zoals bijvoorbeeld een beperkt gezichtsveld.

Voor de enkeling die nu nog niet durft of een ooglidcorrectie (nog) niet nodig vindt deze make-uptip: epileer de wenkbrauwen om een norse blik te maskeren. Breng een donkere, matte tint oogschaduw aan op het overhangende deel en een lichtere tint op het bewegende ooglid.

Bron: Een van de meest voorkomende ingrepen; de bovenooglidcorrectie – DA Magazine uitgave

Lees hier het artikel uit DA Magazine.