Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wat is een chemische peeling?

Behandelingen zoals een borstvergroting, facelift of een ooglidcorrectie zijn inmiddels bij veel mensen bekend. Kliniek Blooming biedt daarentegen vele andere plastisch chirurgische diensten aan, die wellicht wat minder bekend zijn. Een voorbeeld van een dergelijke behandeling is de chemische peeling. In dit blog vertellen we graag wat meer over deze wat minder bekende behandeling.

Oppervlakkige of diepe behandeling

Een behandeling door middel van een chemische peeling is een techniek die onder andere gebruikt wordt om rimpels minder zichtbaar te maken. Naast rimpels en onregelmatigheden wordt een chemische peeling ook toegepast bij beschadigingen door zonlicht of onregelmatige pigmentatie op de huid. De methode verwondt in eerste instantie de opperhuid. De huid zal hiervan herstellen en dit resulteert in een gladdere en meer egale huid.

Peelings kunnen oppervlakkig of diep worden toegepast. Dit is afhankelijk van de behandeling. Oppervlakkige peelings worden gebruikt bij het verwijderen van dunne rimpels, beschadigingen door zonlicht, acne-littekens, wijde poriën en pigmentatie.

Diepe peelings worden gebuikt in het geval van diepe rimpels en littekens. Het woord peeling is Engels voor vervellen. De methode zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid beschadigd raakt waardoor deze zichzelf begint te helen. Enigszins vergelijkbaar met hoe de huid reageert wanneer de bovenste laag van de huid verbrand raakt door bijvoorbeeld de zon.

Hoe verloopt een behandeling met een chemische peeling?

Eerst zal er een vloeistof aangebracht worden op de huid. Deze vloeistof bestaat uit een combinatie van verschillende chemische elementen zoals onder meer trichloorazijnzuur of fenol. Hoe dieper de peeling moet zijn, hoe meer geconcentreerd de chemische elementen zullen zijn. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

De aangebrachte vloeistof heeft vervolgens tijd nodig om in te werken. Na de benodigde inwerkingsperiode is de behandeling voltooid. In enkele gevallen moet de huid worden verbonden of direct worden ingesmeerd met een zalf of een crème.

Na de behandeling hoeft u niet langer onder begeleiding te zijn en kunt u gewoon naar huis. Na een aantal dagen is de huid genezen en ondervindt u de resultaten van de peeling. Hoewel de huid de eerste paar maanden nog wat roze van kleur kan zijn, is dit niet iets om van te schrikken. Let er wel op dat u na de behandeling een tijd niet in de zon mag zitten.

Bent u geïnteresseerd in een behandeling met een chemische peeling? Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Hier kunt u direct contact met ons opnemen.