Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Tatoeageverwijdering

Een tatoeage is een afbeelding of tekst die door een tatoeëerder onder de tweede huidlaag (1,5 tot 2 mm diepte) van het lichaam wordt geplaatst. Bij het tatoeëren wordt een elektrisch gedreven tatoeëermachine gebruikt in combinatie met verschillende kleuren inkt. Als de tatoeage wordt gezet, nemen de huidcellen de inkt op en kapselen deze in.

Hierdoor blijft een tatoeage altijd zichtbaar en gaat deze levenslang mee. Natuurlijk kan het voor komen dat u achteraf spijt heeft of dat u uw tatoeage moet verwijderen om professionele redenen. Gelukkig kunnen tatoeages op verschillende manieren worden verwijderd. In dit blog worden laserverwijdering en chirurgische verwijdering besproken.

Laser tatoeageverwijdering

Laserverwijdering is de meest gekozen manier voor het verwijderen van tatoeages. Door de laserstralen warmt het pigment op en breekt deze. De gebroken pigmenten worden door de omliggende cellen opgenomen, afgebroken en verwijderd door uw eigen lichaam. Dit duurt enkele weken en hierdoor zitten er ook een aantal weken tussen de behandelingen. Het voordeel van deze behandeling is dat er in de meeste gevallen geen huidbeschadiging of littekenvorming optreedt. Nadelen zijn dat de laserbehandeling niet geheel pijnloos is en dat u meerdere behandelingen nodig heef

Voorbeeld van Laser tatoeageverwijdering

Sommige tatoeages verdwijnen al na vijf behandelingen, maar regelmatig heeft men er ook tien of meer nodig. Dit heeft te maken met verschillende factoren:

  • Zwarte inkt wordt het makkelijkste verwijderd, omdat zwart alle golflengtes van de lasers absorbeert. Kleurrijke tatoeages hebben dus meer behandelingen nodig.
  • Hoe groter de tatoeage, hoe meer behandelingen u nodig heeft.
  • Ook huidskleur speelt een rol. Doordat de donkere huid van zichzelf al veel pigment bevat kan dit de laserstralen blokkeren waardoor de behandeling minder effectief is.

Tijdens het hele behandelingstraject is het van groot belang dat de gelaserde plek niet wordt blootgesteld aan de zon of zonnebank. Dit kan de behandeling namelijk negatief beïnvloeden. Mocht u toch blootgesteld worden aan de zon, dan moet u de gelaserde plek goed beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door het afplakken van de plek en/of het beschermen met kleding. Smeer de plek ook altijd in met sunblock.

Chirurgische tatoeageverwijdering

Sinds de opkomst van de laser wordt chirurgische tatoeageverwijdering steeds minder toegepast en is het steeds minder in trek. Als u de tatoeage chirurgisch laat verwijderen wordt de huid rondom de tatoeage verdoofd, de tatoeage zelf weggesneden en wordt de plek gehecht. Het wegsnijden van een tatoeage kan zorgen voor littekenvorming. Om deze reden heeft laserbehandeling vaak de voorkeur en worden vaak alleen kleine tatoeages verwijderd doormiddel van wegsnijden. De genezing van de wond duurt ongeveer 6 weken, maar pas na een jaar kunt u definitief zien hoe het litteken eruit gaat zien.

Overweegt u om uw tatoeage te verwijderen? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de kliniek via het contactformulier, e-mail of telefonisch: 023 533 3974.