Blooming Plastische Chirurgie

Blooming Plastische Chirurgie Spaarne Gasthuis –Noord, 3e verdieping Vondelweg 999 2026 BW Haarlem
 
Neem contact op

4 veel gestelde vragen omtrent borstvergrotingen

Mogelijk heeft u, wanneer u een borstvergroting overweegt, veel vragen. Dat is volstrekt natuurlijk gezien de aard van de ingreep. In dit artikel wordt er antwoord gegeven op de 4 meest gestelde vragen omtrent een borstvergroting. Zo kunt u met een gerust hart deze grote stap zetten.

1. Klopt het dat implantaten de kans op borstkanker verhogen?

NEE: Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat er geen groter risico bestaat op het krijgen van borstkanker wanneer een vrouw borstimplantaten heeft. Ook is een standaard borstonderzoek gewoon mogelijk aangezien de borstimplantaat onder het borstklierweefsel wordt ingebracht. Ook is een mammografie nog steeds mogelijk, hoewel de prothese het onderzoek ingewikkelder kan maken.

Kortom: Noch het onderzoek naar borstkanker wordt onmogelijk, noch de kans op borstkanker wordt verhoogt door het hebben van borstimplantaten.

2. Is er een verhoogde kans op auto-immuunziekten bij borstimplantaten?

NEE: Een relatie tussen borstimplantaten en reumatoïde artritis, ziekte van Wegener, syndroom van Sjögren en andere auto-immuunziekten is nooit wetenschappelijk bewezen. Verschillende studies onder duizenden vrouwelijke proefpersonen hebben een dergelijke relatie nooit kunnen aantonen.

3. Kan ik met een borstvergroting sporten?

JA: Een borstvergroting hoeft geen belemmering te zijn voor het beoefenen van de meeste sporten. U zal gewoon kunnen blijven hardlopen, fietsen, zwemmen, etc. zoals u dat voor de operatie ook al doet. Dat kan echter niet de eerste dag na de operatie. Gemiddeld genomen zou u zo’n zes weken na de operatie weer rustig kunnen opbouwen. Het herstel na een borstvergroting gaat tamelijk snel. U zult na een aantal dagen na de ingreep al wat kunnen lopen en na twee weken zal fietsen ook mogelijk zijn.

4. Kan ik straks (of in de toekomst) nog borstvoeding geven met borstimplantaten?

JA: Zeker weten. Het inbrengen van een borstprothese heeft geen invloed op de melkklieren. Idealiter zijn de tepel en de tepelhof niet zijn aangetast, maar dit hoeft geen directe (negatieve) gevolgen te hebben. Ook hebben de implantaten geen invloed op de moedermelk.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog steeds twijfels hebben of meer informatie believen, neem dan contact met ons op of kijk op onze webpagina over borstvergroting.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

BIG-registratie
Blog

Wat is een BIG-registratie?

De plastisch chirurgen van kliniek Blooming Plastische Chirurgie  zijn BIG geregistreerd, dit vermelden we ook op de website. Nu vraag je je mogelijk af wat

Lees meer »
Blog

Bestaan de perfecte borsten?

Bestaan de perfecte borsten? Chirurg heeft ‘magische formule’ ontwikkeld voor de perfecte borsten. De perfecte borsten bestaan. En er is zelfs een wiskundige formule voor.

Lees meer »

Onze plastische chirurgen

Drs. Kalam Ahmed

Drs. Wouter van der Pot

Dr. Menno Huikeshoven

Drs. Jan van Loon

Drs. Robert de Wijn

Dr. Mick Kreulen

Dr. Klaske Booij

Drs. Toine van Trier

Prof. Dr. Paul van Zuijlen

Drs. Gilean Nolst Trenité